Seorang Lelaki Bertemu Seekor Ular Bewarna Biru, Kerana Bimbangkan Keselamatan Diri, Lelaki Itu Bunuh Ular Tersebut.. Setelah Dapat Tahu Cerita Sebenar, Beliau Berasa Sangat Menyesal Kerana Membunuh Ular Tersebut..

Ada seorang lelaki yang ingin memancing, tiba-tiba ketika dalam perjalanan menuju kesana, dikejutkan dengan seekor ular yang berwarna biru terang. Karena aneh, lelaki itu sangkakan itu adalah ular plastik.

Ia masih sangka itu adalah ular mainan yang terbuat dari plastik, tidak disangka tiba-tiba ular itu bergerak! Ia pun terkejut sangat.

Ia mulai berfikir bahwa ular yang berwarna terang pasti beracun. Dan ia juga belum pernah bertemu ular sebelumnya, jika tidak berhati-hati, mungkin ia bisa mati.

lelaki itu kemudian mengambil sebongkah batu dan memukul ular itu, seketika itu ular menjadi tidak bergerak dan mati.

Setelah ia memposting pengalamannya ini, ternyata…

Ia baru tahu kalau ular biru itu adalah “Morelia viridis” atau sanca hijau (Sejenis ular sanca pohon), yang karena faktor genetik, menyebabkan warnanya berubah menjadi biru dan sangat langka. Perkiraan harga ular seperti ini adalah 1,5 miliar rupiah bersamaan lebih Kurang RM 5k duit Malaysia

Wah! Ternyata ular seperti ini sangat berharga. Kalau suatu hari jumpa ular mcm ni jangan dibunuh ya!

Sumber: pixpo via bibirbergetar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *